Søk i feltet over

Tide Bus Danmarks historie.

 

 

Historien for Tide går helt tilbage til 1880 da Hardanger Sunnhordland Dampskibsselskab blev skabt efter sammenslutningen af en række små dampskibsselskaber.

I 2008 blev datterselskabet skabt i Danmark efter at man vandt udbuddet for bybusser i Odense.

I begyndelsen kørte Tide Bus Danmark A/S derfor primært rutebus for trafikselskaberne FynBus på Fyn og Sydtrafik i Sydjylland, og blev i slutningen af 2015 tildelt en kontrakt i Midttrafik i Midtjylland. I tillæg blev det suppleret med en mindre andel svømmekørsel for Faaborg/Midtfyn kommune.


Rutebusdriften er vundet gennem udbudskontrakter. Disse har tidligere haft en varighed på mellem 5-8 år med mulighed for forlængelse på op til to år. Nye kontrakter har nu en varighed på 6-8 år med mulighed for forlængelse på op til 2+2+2 år.

2015 var et år med fokus på vækst gennem deltagelse i udbudskonkurrencer. I 2015 leverede Tide Bus Danmark udbud til trafikselskaberne Midttrafik og Fynbus.

 

I Tide Bus Danmark vandt en 10-års kontrakt med kørsel af bybusser i Silkeborg, med 17 kontraktbusser for Midttrafik. Opstarten var i juni 2016. Fynbus lavede udbud med regionalrutene på 120 kontraktbusser med start oktober 2016, dette vandt vi også. Kontrakten er på otte år med flere muligheder.

Den eksisterende kontrakt for kørsel i Assens blev indlemmet i denne kontrakt fra 2018, også rutekørsel af Langeland indgik i denne kontrakt.

 

2020 var endnu et godt år for Tide Bus Danmark A/S, da vi vandt el-bus kontrakter både i Herning, Esbjerg og Næstved, med opstart i 2021 og 2022.

 

2021 var året hvor vi vandt den største kontrakt med hele 120 el-busser i Aalborg og over 300 ansatte. Desuden fik vi bygget et helt nyt anlæg med massere af plads.

Endnu en el-bus kontrakt blev vundet i Vejle med kørsel for Vejle Bybusser i 2021.

begge kontrakter er startet op i 2022 i henholdsvis august og oktober.

 

Tide AS er i dag Norges næststørste busselskab og blandt de største selskaber i Danmark. Med sine omkring 4500 ansatte fordelt med ca. 3600 mennesker placeret over hele Norge og ca. 1200 mennesker placeret rundt i store dele af Danmark, er selskabet en betydelig aktør i branchen for kollektiv trafik.