Søk i feltet over

Tide Bus Danmark er en af landets største busoperatører. Vi har omkring 1.200 medarbejdere, som hver dag knokler for at give danskerne gode rejseoplevelser.

 

Vi er ejede af den norske koncern Tide AS, som er Norges næststørste virksomhed indenfor persontransport og kan spore sin historie mere end 100 år tilbage.

 

Tide Bus Danmark har eksisteret siden 2008, hvor virksomheden blev oprettet, efter at Tide ASA vandt udbuddet af bybuskørsel i Odense Kommune. Siden har vi også vundet kontrakter på buskørsel i Syd- og Sønderjylland, i Midtjylland, i Nordjylland, på Fyn og på Sjælland, således at vi nu, med undtagelse af Bornholm, er repræsenteret i alle Danmarks Regioner.

 

I 2013 startede Tide Bus Danmark som den første busoperatør i Danmark kørsel med gasdrevne rutebusser i Fredericia. Derudover vandt vi i 2015 udbuddet af kørsel med gasdrevne busser i Silkeborg, som vi satte i drift i 2016. 

 

I 2021 startede Tide Bus Danmark som en af de første busoperatører i Danmark med el-buskørsel i Herning by og Esbjerg by.

 

I 2022 startede Tide Bus Danmark med el-busser i Næstved by, Aalborg by samt Vejle by.
I Aalborg der er Tide Bus hidtil største kontrakt, er der blevet indsat over 100 nye el-busser i 2022 suppleret af ca. 20 stk. 25 meter lange el-BRT-busser der starter kørsel i 2023. Tide Bus stod i forbindelse med opstart af kontrakten også for opførelsen af et helt nyt busanlæg i den sydlige del af Aalborg.

 

De 5 byer hvor der indsættes el busser, vil efterfølgende opleve en væsentlig støjreduktion fra busdriften og i tilgift fjernes størstedelen af den daglige CO2 udledning.